camperleven.nl
aanbod van 153 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlWestende krijgt een camperplaats

afb. landkaart met aanduiding van Westende (langs de kust van Belgie)In Westende (Belgie) komt er een speciaal terrein voor mobilhomes. Initiatiefnemer Toerisme Vlaanderen wil dat het terrein dat plaats zal bieden aan 40 kampeerauto's tegen de zomer klaar is. Het terrein bevindt zich in de buurt van Camping Compass en de vroegere manège tussen Westende-Dorp en Westende Bad.


Oplossing voor probleem van wildkamperen in Westende

De burgemeester van Middelkerke is tevreden." Het geeft de zwaar beladen site van het vroegere asielcentrum "Zon en Zee" een positief imago en het lost het probleem van rondzwervende en wildparkerende mobilhomes op", zegt burgemeester Michel Landuyt. Vooral in de buurt van de Calidris aan het Sint-Laureinsstrand in Westende staan vaak mobilhomes geparkeerd. "Veertig plaatsen is bijlange niet genoeg maar het is wel een eerste aanzet", aldus nog Landuyt.

Gemeentenbesturen zijn niet happig om vergunning aan te vragen

Niet alleen Middelkerke wordt geplaagd door wildparkerende mobilhomes. Het probleem stelt zich in alle kustgemeenten. Zij kunnen een vergunning aanvragen om een kampeerautoterrein in te richten met voldoende plaats per mobilhome (minimum 8 x 3 meter), watervoorziening, een afvalcontainer en een lozingspunt voor chemische toiletten. Maar tot op vandaag is er nog geen enkele gemeente die concrete stappen ondernam om dat te doen.

Campingfederatie wil duidelijkheid

afb. Boulevard van WestendeVolgens de Campingfederatie CKVB beantwoordt het nieuwe terrein in Westende zeker aan de noden. In de zomer zijn honderden kampeerders op zoek naar een degelijke plek om hun mobilhome te parkeren. Ook campinguitbaters kunnen speciale plaatsen voor kampeerauto's voorzien op hun camping. "Alleen zijn zij niet happig om hierin te investeren, "zegt Dirk Metsu van CKVB "zolang politie wildkamperende mobilhomes niet beboet". "Wij zouden graag weten welke gemeenten van plan zijn om te investeren in een speciaal terrein voor mobilhomes en welke niet", aldus nog Metsu. "Dan kunnen campinguitbaters beslissen of ze al dan niet investeren in speciale plaatsen voor mobilhomes."zie ook camperplaats:
-
-
- camperplaats BoZ
- camperplaats-tip 1
- camperplaatsen op laptop
- CampLink.eu
- de camper en onweer
- de luifel
- het aansluitsnoer
- Reimerswaal
- stekkers binnen Europa
- wat is een camperplaats
- wielen op blokken

zie ook nieuws:
-
-
-
-
- ANWB zomer 2006
- brand in camper
- camperbrand
- deventer
- handrem vergeten
- in slaap gevallen
- inbraak
- nachttocht kano
- Reimerswaal
- succes Adriatik
- Tonke campers
- Westfalia in de toekomst
 

Bron: WTV

laatste wijziging: februari 2006PowerSTAT.nl - Real statistics