camperleven.nl
aanbod van 153 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlCentrale verwarming voor de camper

Centrale verwarming voor de camper op basis van een waterverwarmingssysteem.

Comfort in alle klassen

Wie op de camping de hele nacht het kampvuur laat branden is of een zeer romantische persoon of heeft geen comfortabele verwarming in zijn camper.

afbeelding van een Webasto waterverwarmingsysteemNaast de gaskachels worden de kachels op diesel steeds populairder. Een van de merken die dieselkachels bouwt is Webasto. Deze kachels hebben de volgende kenmerken:
  • voordelig in aanschaf en onderhoud
  • onderhoudsarm en servicevriendelijk
  • brandstofverzorging via de eigen voertuigtank
    (volbelast (5,2 kW) 0,6 liter per uur)
  • snelle opwarming
  • centrale verwarming met boiler mogelijk

Motor voorverwarmen?

Wanneer u naast uw interieur ook de motor wilt voorverwarmen kunt u kiezen voor een verwarmingssysteem die het koelwater verwarmt. Net als de centrale verwarming bij u thuis, verwarmt het systeem het koelwater van uw voertuig en daardoor tevens de bestaande autokachel. De warmte hiervan wordt vervolgens via het eigen ventilatiesysteem het interieur ingeblazen en is daardoor dus individueel regelbaar.

Met een voorverwarmde motor wordt bovendien de milieu-onvriendelijke koude start voorkomen en tevens brandstof bespaard. Webasto waterverwarmers kunnen door hun waterdichte constructie op nagenoeg iedere plaats in het voertuig worden ingebouwd.


zie ook techniek:
- aardlekschakelaar
- Bovag AMR
- revisie VW T2 motor
- vocht en vochtmeting
  

Bron: Webasto beeld en tekst © Webasto AG

laatste wijziging: februari 2006PowerSTAT.nl - Real statistics