camperleven.nl
aanbod van 152 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlVakantiespreiding Nederland...

Informatie over scholen en schoolvakanties van het ministerie OCW (Onderwijs Cultuur en Wetenschap) via deze link


Regio indeling t.b.v. vakantiespreiding Nederland...


Regio-indeling zomervakanties artikel 2. OC&W-Regelingen
regio NOORD
provincie Groningen Alle gemeenten
provincie Friesland Alle gemeenten
provincie Drenthe Alle gemeenten
provincies
Overijssel en Flevoland
Alle gemeenten m.u.v. de gemeente Zeewolde, de provincie Noord-Holland, alsmede wat betreft de provincie Gelderland, de gemeente Hattem, en wat betreft de provincie Utrecht, de gemeente Eemnes en Loosdrecht.
regio MIDDEN
provincie Utrecht Alle gemeenten m.u.v. gemeenten Eemnes en Loosdrecht
provincie Zuid-Holland Alle gemeenten
provincie Flevoland Gemeente Zeewolde
provincie Gelderland De gemeenten; Aalten, Apeldoorn, Barneveld, Bergh, Borculo, Brummern, Buren, Culemborg, Dinxperlo, Doetinchem, Echteld, Ede, Eibergen, Elburg, Epe, Ermelo, Geldermalsen, Gendringen, Gorssel, Groenlo, Harderwijk, Heerde, Hengelo, Hoevelaken, Hummelo, Keppel, Kersteren, Lichtenvoorde, Lienden, Lingewaal, Oldenbroek,Putten, Ruurlo, Scherpenzeel, Steenderen, Tiel, Voorst, Vorden, Wageningen, Warnsveld, Wehl, Winterswijk, Wisch, Zelhem, Zutphen.
provincie Noord-Brabant Enkel de gemeenten Werkendam en Woudrichem.
regio ZUID
provincie Limburg Alle gemeenten
provincie Noord-Brabant m.u.v. gemeenten Werkendam en Woudrichem.
provincie Zeeland Alle gemeenten
provincie Gelderland De gemeenten Ammerzoden, Angerlo, Arnhem, Bemmel, Beuningen, Brakel, didam, Doesburg, dodewaard, Druten, Duiven, Groesbeek, Hedel, Heerewaarden, Heumen, Kerkwijk, Kersteren, voormalige gemeente Dodewaard, Maasdriel, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Overbetuwe, Westervoort, West Maas en Waal, Wijchen, Zaltbommel en Zevenaar.


Afwijkende regio en vakantieperioden artikel 5. OC&W-Regelingen
1. Bevoegd gezag van een school kan de vakantieperiode verlengen met ten hoogste twee dagen voorafgaand aan die periode en met ten hoogste twee dagen na die periode.
2. Het bevoegd gezag van de school kan afwijken van de regio indien meer dan de helft van de leerlingen in de andere regio woont dan die van de school. Voor de vaststelling van het aantal leerlingen, wordt uitgegaan van het aantal leerlingen in het voorgaande schooljaar.
3. Het bevoegd gezag van de school (BO/VO/SO/VSO) kan afwijken, indien gedurende drie achtereenvolgende schooljaren telkens meer dan 70% van de leerlingen is doorgestroomd naar scholen voor voortgezet onderwijs in een andere regio.
4. Het bevoegd gezag van een school die gelegen is in een gemeente die tegen een regiogrens aanligt en die minder dan 50.000 inwoners telt, de voor de school geldende periode zodanig naar één week vroeger, of één week later verschuiven.
5. Het bevoegde gezag van een school voor voortgezet onderwijs met een dislocatie of nevenvestigingen in een andere regio, dan die van de hoofdvestiging, voor deze school, de periode zodanig vaststellen dat die periode niet eerder begint dan de vroegste periode en niet later eindigt dan de laatste periode van de vestigingen.
6. Indien het 5e lid van toepassing is, kan het bevoegd gezag van een school voor BO/SO/VO/VSO die in de nabijheid van de hoofdvestiging, een dislocatie of een nevenvestiging van de school voor VO zijn gelegen, de periode zodanig vaststellen dat die periode vijf weken gemeenschappelijk heeft met de periode van de school voor VSO.
7. Het bevoegd gezag van een school SO en VSO kan voor het VSO de periode gelijkstellen met de periode van SO.
8. Het bevoegd gezag van een school voor SO of VSO kan de periode bekorten voor zover het betreft:
a. een school voor zeer moeilijk lerende kinderen.
b. een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen.
c. een school voor lichamelijk gehandicapte kinderen.
d. een school voor langdurig zieke kinderen.
e. een school voor meervoudig gehandicapte kinderen.
f. een school waarvan een afdeling voor zeer moeilijk lerende kinderen is verbonden
g. een school waarvan een afdeling voor meervoudig gehandicapten kinderen is verbonden.
9. De inspectie toetst of de afwijkingen, bedoeld in het 2e, 3e, 5e en 6e lid, voldoen aan de in deze leden genoemde voorschriften.zie ook kinderen:
-
- kinderbed in alkoof 1
- kinderbed in alkoof 2
- kinderbed in Westfalia
- kinderzitjes
- kinderzitjes en rondzit
- regelgeving kinderzitjes
- reisziekte
- schoolvakanties NL
- sunwatch
- Wandelen met kinderen
  

laatste wijziging: januari 2005PowerSTAT.nl - Real statistics