camperleven.nl
aanbod van 152 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlNaar Turkije & SyriŽ via de Balkan

In het voorjaar van 2005 [20 maart t/m 15 juni, totaal 87 dagen] hebben wij een trektocht van 3 maanden gemaakt door Turkije en [een deel van] SyriŽ via de Balkan. Heen via de snelweg, terug via kleinere wegen door ServiŽ, Montenegro, BosniŽ en KroatiŽ. Wij gaan altijd speciaal in deze tijd omdat dit voor bloemen en vogels de meest geschikte tijd is, het nog niet te heet is en bovendien het overal nog heel rustig is, zelfs bij de meest toeristische bezienswaardigheden.

Wij reizen met een tot camper omgebouwde 4WD Toyota Landcruiser [voorheen] pickup, onze vrienden met een tot camper omgebouwde 4WD Ivecobus. Beiden nemen wij onze honden mee.

ons reisgezelschapje
foto: ons reisgezelschapje

We overnachten in principe altijd vrij, slechts 3x hebben we op een camping gestaan. Turkije is naar ons gevoel een veilig land, ook in het Koerdengebied. Er zijn veel politie- en militaire controles, vooral naarmate je verder naar het oosten komt. Ergerlijk is het vuilnis en de rotzooi die op veel plaatsen weggesmeten wordt. Wel lijkt het iets minder dan in 1998; en m.n. in het noorden zijn gebieden waar het er gelukkig heel wat schoner uit ziet. Water kun je in Turkije overal makkelijk innemen, meestal langs de weg bij speciale watertappunten waar ook de Turken zelf water tappen, soms bij tankstations of particulieren. In SyriŽ is het een stuk lastiger, daar moet je het vnl. van de tankstations hebben. Brandstof [voor ons diesel] is overal in Turkije en SyriŽ goed te verkrijgen. In Turkije ca. 1,20 en in SyriŽ 0,10 [maar daar betaal je wel $ 100 dieseltoeslag per week!]. Boodschappen kun je overal in de hele wereld doen in kleine winkeltjes en op markten, maar in Turkije zijn de laatste jaren in de grotere plaatsen ook grote supermarkten gekomen en dan kun je mooi je voorraden aanvullen.

watertappunt
foto: watertappuntInmiddels hebben Leo Derksen en Mollie Merkx een eigen website met hun reisverslagen.
Lees meer over Turkije en SyriŽ en IJsland, Egypte en JordaniŽ Ľ


Lees verder op Camperleven: Route / Heenreis Ľzie ook reisverhalen:
-
-
-
- camperblog.nl
- camperinbraak
- camperinbraak
- Duitsland 2003
- Ierland
- reisverslag Frankrijk
- rondje Europa 2005
- Zuid Afrika
  

laatste wijziging: december 2005PowerSTAT.nl - Real statistics