camperleven.nl
aanbod van 144 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlRDW invoerkeuring...

Aangekomen bij de RDW, meldt je je aan, lever je de ingevulde formulieren in en de documenten welke moeten worden ontwaard (officieel ongeldig maken). Vergeet je rijbewijs niet mee te nemen t.b.v. de legitimatie. Je dient direct aan de balie te betalen voor de keuring.

Nadat je bent opgeroepen maak je kennis met de keurmeester en rij je de camper op zijn aanwijzing zelf naar het eerste onderzoekspunt voor de technische controle.

De technische controle is een controle van de materiėle toestand van de camper.
De camper moet voldoen aan de nationaal geldende eisen voor voertuigen. Bovendien mag de controle van ingevoerde voertuigen niet strenger zijn dan die van nationale voertuigen (zoals de APK).

Tip: Kijk eens in deze tabel en kies kampeerauto's. Je kan zo de verdeling van de gewichtsklassen zien en je weet ook meteen wat je aan motorrijtuigenbelasting kwijt bent.
NOTE: Ver weg de meeste campers zijn voorzien van een luifel welke er aan de buitenkant op gemonteerd is. Echter in voorkomende gevallen, kan de keurmeester formeel gezien de camper op dat moment afkeuren. Dit omdat t.o.v. de breedte van de camper en de koplampen niet meer symmetrisch staan. Tenzij;
  • er aan de andere kant een even grote verdikking op de zijkant zit (welke in het verkeer geen gevaar op mag leveren),
  • de afstand van de buitenkant luifel tot buitenkant koplamp kleiner is dan 40 cm,
  • de luifel geen vaste verbinding met de camper vormt. D.w.z. met blote handen dient hij te kunnen worden verwijderd, b.v. middels vleugelmoertjes.
Een tweede daarmee samenhangend punt kan zijn dat het bovenlicht wordt afgeschermd door de luifel. Als het licht achter zit, zal het witte licht niet meer duidelijk zichtbaar zijn. Zit het bovenlicht voor, dan zal het rode licht vanaf achter niet duidelijk meer te zien zijn. In dit geval dient formeel het afgeschermde licht donker te worden gemaakt en aan de andere kant te worden geplaatst.
Nadat alle controles zijn uitgevoerd geeft de keurmeester je een oordeel over de camper. Indien deze in orde is bevonden kan je naar de Douane om aangifte te doen voor de BPM. Wanneer de keuring negatief uitvalt, zal er een nieuwe keuringsafspraak moeten worden gemaakt.

Verder naar BTW & BPM »
« Terug naar inleiding

   

laatste wijziging: november 2004PowerSTAT.nl - Real statistics