camperleven.nl
aanbod van 144 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlTypegoedkeuring

Om in Nederland te worden toegelaten moet een geÔmporteerde camper voldoen aan de toelatingseisen. Als voor het voertuig een geldende typegoedkeuring bestaat, is daarmee aangetoond dat aan de toelatingseisen is voldaan. Je kan dit aantonen door een conformiteitsverklaring te overleggen. Dat is een schriftelijke verklaring van een fabrikant of de gemachtigd importeur van het merk camper waaruit blijkt dat de camper een typegoedkeuring heeft.

Als er een typegoedkeuring bestaat, dan wordt een kentekenbewijs gemaakt op basis van de gegevens van deze typegoedkeuring (mits aan alle overige keuringseisen is voldaan). Als de kampeerauto geen typegoedkeuring heeft, dan wordt gekeken of uw kampeerauto eerder is toegelaten in de Europese Unie (EU) of een EVA-land. EVAstaat voor Economische Vrijhandels Associatie. Is dit het geval, dan krijgt de kampeerauto een kenteken op basis van deze eerdere registratie (mits aan alle overige keuringseisen is voldaan).

Is er geen typegoedkeuring en is de kampeerauto niet eerder toegelaten in de EU- of EVA-land dan is een individuele keuring van de kampeerauto noodzakelijk voordat een kentekenbewijs kan worden afgegeven. De EVA-landen zijn: Noorwegen, IJsland, Zwitserland
en Liechtenstein.

Landen met een gelijke behandeling als een EVA-land zijn: Andorra, Monaco, San Marino en Vaticaanstad.

De EU-lidstaten zijn: BelgiŽ, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, ItaliŽ, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Cyprus, Malta, SloveniŽ, TsjechiŽ, Polen, Slowakije, Litouwen, Letland, Estland, Hongarije, Roemenië en Bulgarije.


Lees verder Ľ
ę Terug naar vorige pagina

   

laatste wijziging: mei 2008PowerSTAT.nl - Real statistics