camperleven.nl
aanbod van 153 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlCamper vrij spel in Reimerswaal

Door Rob Paardekam.

Vrijdag 28 juli 2006 - KRUININGEN € De VVV voor Zuid-Beveland en Tholen heeft kritiek op het feit dat campers in de gemeente Reimerswaal overal mogen staan. Ze ziet dat als valse concurrentie.


In veruit de meeste gemeenten in ons land is het verboden om op openbaar terrein te overnachten in een camper. Dat is zelfs landelijk beleid.

Toch hebben gemeenten de mogelijkheid daarvan af te wijken en dat doet Reimerswaal. Tussen 15 maart en 31 oktober mogen de campers in principe overal staan, zolang ze geen gevaarlijke situaties veroorzaken.

Kampeerders mogen maximaal vijf dagen op dezelfde plek staan en dienen zich wel vooraf te melden bij de gemeente. Het vrije beleid in Reimerswaal is redelijk uniek voor Nederland en daarom wordt de gemeente op sommige internetsites aangeprezen als camperparadijs.

Het college diende een jaar geleden een voorstel in om het wildkamperen aan banden te leggen, maar de gemeenteraad stak er een stokje voor. Een vrij ruime meerderheid wilde het huidige beleid handhaven. De SGP stelde nog voor om een paar plekken voor campers aan te wijzen, maar daar voelden de andere fracties weinig voor. Dat zou immers betekenen dat de gemeente kosten voor aanleg en onderhoud moet maken. Nu probeert de VVV alsnog om het beleid veranderd te krijgen.

In een brief aan B en W schrijft de organisatie dat veel reguliere kampeerbedrijven investeringen hebben gedaan om toeristen met campers naar zich toe te trekken.

De gemeente zou hen in de vingers snijden door toe te staan dat ze gewoon langs de openbare weg staan. De VVV stelt dat de noodzaak en wenselijkheid van het huidige beleid ontbreken en vraagt de gemeente om het nog eens te heroverwegen.

Daar kan volgens wethouder Kees Knuit (PvdA, toerisme en recreatie) geen sprake van zijn. €De gemeenteraad is een jaar geleden heel helder geweest€, zegt hij. €In 2008, als de nieuwe kampeerwet ingaat, zullen we het opnieuw bekijken. Nu blijft het zoals het is.€


zie ook nieuws:
-
-
-
-
- ANWB zomer 2006
- brand in camper
- camperbrand
- camperplaats in Westende
- deventer
- handrem vergeten
- in slaap gevallen
- inbraak
- nachttocht kano
- succes Adriatik
- Tonke campers
- Westfalia in de toekomst

zie ook camperplaats:
-
-
- camperplaats BoZ
- camperplaats in Westende
- camperplaats-tip 1
- camperplaatsen op laptop
- CampLink.eu
- de camper en onweer
- de luifel
- het aansluitsnoer
- stekkers binnen Europa
- wat is een camperplaats
- wielen op blokken
 

Bron: BN DeStem

laatste wijziging: augustus 2006PowerSTAT.nl - Real statistics