camperleven.nl
aanbod van 144 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlAanschaf & motorrijtuigenbelasting...

Vanaf het moment dat je het kentekenbewijs van een camper op je naam zet, ben je motorrijtuigenbelastingplichtig. Het maakt daarbij niet uit of de camper gebruik maakt van de openbare weg of alleen van privé-terrein.

Voor campers zijn er drie typen voor (gedeeltelijke) vrijstelling op de motorrijtuigen- belasting mogelijk;
  • voertuig 25 jaar of ouder,

  • kwarttarief,

  • halftarief.
NOTE: Zolang het verzoek voor de (gedeeltelijke) vrijstelling in behandeling is, moet de (volledige) belasting voor de camper worden betaald. Dit bedrag wordt na de aanvraag verrekend.

25 jaar of ouder

Ga er niet vanuit dat alles automatisch met de Belastingdienst geregeld wordt.
Wanneer je van mening bent dat je van deze "oldtimer" regeling gebruik kunt maken, moet je een schriftelijk verzoek indienen bij de Belastingdienst/Centrale administratie, waarin je aantoont dat de camper inderdaad 25 jaar of ouder is. Stuur hiervoor een kopie mee van het (buitenlandse) kentekenbewijs, het keuringsrapport of een ander bewijsstuk.

Kwarttarief

Voor campers die particulier worden gebruik, bestaat er het kwarttarief.
Kwarttarief houdt in dat je over een periode van 4 aaneensluitende tijdvakken (1 jaar) maar een tijdvak hoeft te betalen.
Bij zowel het kwarttarief als het halftarief moet het verschuldigde bedrag aan motorrijtuigenbelasting, in een keer worden voldaan bovendien kan je geen gebruikmaken van een maandelijkse automatische incasso.

Halftarief

Voor campers die bedrijfsmatig worden verhuurd, bestaat er een bijzondere tarief het halftarief. Halftarief wil zeggen dat er over een periode van 4 aaneensluitende tijdvakken (1 jaar) maar 2 tijdvakken moeten worden betaald.

Hoeveel te betalen?

Om een indicatie te krijgen van de hoogte van de motorrijtuigenbelasting, klik dan hier !
Selecteer vervolgens "kampeerauto", de provincie waar je woont, het brandstof type van de motor, de gewichtsklasse en of de camper
al dan niet bedrijfsmatig wordt verhuurd.

NOTE: De aantekening 'kampeerauto' op het kentekenbewijs deel I is niet voldoende om in aanmerking te komen voor het bijzondere tarief.
De camper moet ook voldoen aan een aantal eisen aan ombouw en inrichting. Wanneer je in aanmerking wilt komen voor het kwart- of halftarief kunt je:
- contact opnemen met de Belastingdienst/Centrale administratie: 0800-0749; of
- het formulier 'Verzoek motorrijtuigenbelasting (gedeeltelijke) vrijstelling' insturen.

naar schorsing »
« terug naar het overzicht

   

laatste wijziging: februari 2004PowerSTAT.nl - Real statistics