camperleven.nl
aanbod van 152 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlNieuw product voor de chemisch toilet...

kendirectEr zijn diverse middeltjes in de handel om vieze geurtjes van de chemische toilet tegen te gaan. Een ervan willen we in dit artikel extra belichten, namelijk: Kemdirect toiletadditief.

Wat doet dit product;
  • géén geurtjes en alles lost perfect op,
  • eenvoudig te doseren,
  • ongeparfumeerd, géén chemische geur.

    Verder:
  • compact, weinig gewicht en volume,
  • gunstige prijs/kwaliteit verhouding,
  • veilig voor jezelf en het milieu.

Hoe werkt het

Stank ontstaat door gebrek aan zuurstof in de afvaltank. Dit product bestaat voor meer dan 50% uit pure gebonden zuurstof en voorkomt dus simpelweg een gebrek aan zuurstof in de afvaltank. Eén zakje bevat meer dan 40 liter aan zuivere gebonden zuurstof en 2 zakjes, de normale dosering, dus meer dan 80 liter en dat komt weer overeen met ca. 400 liter lucht. De zuurstof minnende bacteriën (belangrijk voor de waterzuivering en het milieu) worden gestimuleerd. Deze zetten afval en stank o.a. om naar koolzuur (geurloos) en water.

kemdirectDaarnaast zijn er ook stoffen toegevoegd die de al aanwezige stank, zoals mercaptanen (rotte koolgeur) chemisch neutraliseren. Verder zorgt Kemdirect er voor dat aanwezige stank in het water blijft door de zuurgraad te reguleren.

Onafhankelijke gebruikers zijn zéér enthousiast over de werking van Kemdirect toiletadditief.

Toepassen

De meeste chemische toiletten in campers hebben enkel een separate afvaltank. In dit geval wordt de inhoud van 2 zakjes toevoegt aan de afvaltank. Indien de omstandigheden minder belastend zijn (koel of b.v. alleen voor plasjes) is 1 zakje ruim voldoende. Als je het spoelwater wel uit een aparte tank (lees: enkel voor wc spoelen) haalt, doseer je één zakje in het spoelwater en één zakje in de afvaltank.
Bij koel weer volstaat dan een half zakje in elk.

Dit product is niet geparfumeerd. Dat hoeft ook niet door de gebruikte methode. Ook een voordeel voor allergie of astma patiënten, want frisse lucht is lekkerder.

Veiligheid

Bij al dit soort producten gelden regels hoe er mee om te gaan. En omdat Camperleven.nl gericht is op de kleintjes onder ons, volgt hier nog een waarschuwing: Zorg dat kinderen niet bij het product kunnen.

verkooppunten Kemdirect »


zie ook sanitair:
- ontkalken
  

laatste wijziging: december 2004PowerSTAT.nl - Real statistics