camperleven.nl
aanbod van 152 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlCamper inbraak

Onderstaand verhaal dateert al van 2005, maar toch wil ik het even kwijt misschien kan het iemand helpen een inbraak te voorkomen, we waren er blijkbaar iets te gerust in, nu ik eraan terugdenk,

We hadden eindelijk een campertje gekocht, een klein geinig ding, Mitsubishi L300 met een alkoof, bouwjaar 1985 binnenin niets van luxe, twee lampjes en stromend water uit verplaatsbare jerrycans, voorin werd het een beetje warm als je enkele honderden kilometers reed, je zat eigenlijk bovenop de motor, maar we waren blij als geen ander met dit campertje, dus na paar weekends er mee naar zee, (Oostende) en een keertje naar Veurne, keken we uit naar onze eerste grote reis, samen met onze twee kinderen 8 en 10 jaar oud. we gingen naar Frankrijk, begin juli 2005.

We hadden afgesproken met mijn zus en schoonbroer in het noorden van Frankrijk, in Berck-plage, ze waren een dag eerder dan ons vertrokken met een omgebouwde citroen bestelwagen. Vanuit Brugge dus 2 a 3 uur rijden. Elkaar snel terug gevonden, op grote parking vlakbij de zee, na het middagmaal stonden we toch met een zestal campers bij elkaar en de parking was al volgelopen met auto's, dus heel veel volk, we beslisten om toch paar uur naar zee te gaan voor we verder trokken, we waren tenslotte met vakantie, de camper gewoon gesloten, gordijntjes dicht en de twee kinderfietsen op het fietsrek gesloten met een fietsslot. Door de hoge dijk konden we de camper vanop het strand niet zien staan.

Het is de eerste dag van onze eerste grote reis met een camper, dus na twee uur op het strand dus ongeveer 6 uur weg van huis, keren we terug naar de camper, ik doe de achterste (woongedeelte) deur open en zie de draagbare frigo (geleende) op de grond staan, kon me niet herinneren dat die op de grond stond en toen zag ik plots dat alle kasten openstonden, is echt wel schrikken, met klein hartje in de camper gestapt en toen vlug op de parking rondgekeken, natuurlijk niets te zien.

Ze of hij moet langs de voorkant ingestapt zijn, mogelijk met een schroevedraaier het slot geforceerd en zo naar binnen. misschien hebben ze ons in de gaten gehouden toen we naar het strand gingen, wie weet, hun buit bestond uit 2 game boys en spelletjes voor er op, 1 gsm, een uurwerk en een digitaal fototoestel, we wilden het fototoestel niet meenemen naar het strand, we hadden ook nog cash geld bij ons, maar die hebben ze gelukkig niet gevonden.

De aangifte in het politiebureel ging iets moeilijk daar ze in Frankrijk enkel Frans spreken, en echt niets anders, de weg vragen enzo kan ik nog, maar zeggen dat ze het slot geforceerd hebben,????

Bij mijn zus zat de schrik er ook goed in, zij waren gewend van altijd op camping te gaan, en lieten dus ook vaak hun spullen in de camper, maar onze camper was de enige die "gepluimd" was. Misschien trokken die kinderfietsen de aandacht of het oude model van de camper,.........
Eventjes gedacht dat mijn vrouw de reis ging afblazen, maar gelukkig toch doorgezet, eerste dagen wel beetje onrustig geslapen.

We zijn inmiddels in 2007 en hebben al onze tweede camper, een fiat Hymer van 1995, en we zijn natuurlijk wel beetje geleerd, er zitten twee sloten op de achterste deur, de deuren vooraan worden zichtbaar met een spanband door de armsteunen vergrendeld, onderaan op de deuren zitten er ook slotjes, (haakje met oog), we hebben nu ook een diefstalverzekering (in combinatie met diefstal thuis). Er gaat ook een alarm af bij ongeoorloofd openen van de achterste deur.
Het is eigenlijk jammer dat een mens dit allemaal moet doen.

In ieder geval iedereen een goede reis gewenst,
groeten Serge.


zie ook inbraak & diefstal:
-
- camper in de prak
- Camperdiefstal anno 2015
- camperinbraak
- CamperPech

zie ook reisverhalen:
-
-
-
- camperblog.nl
- camperinbraak
- Duitsland 2003
- Ierland
- reisverslag Frankrijk
- reisverslag Turkije & SyriŽ
- rondje Europa 2005
- Zuid Afrika
 

laatste wijziging: februari 2007PowerSTAT.nl - Real statistics