camperleven.nl
aanbod van 152 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlE-mailen onderweg...

Ook tijdens de vakantie wordt er steeds meer gebruik gemaakt van e-mail. Het is een makkelijke manier om het thuisfront op de hoogte te houden. Niet alleen met een tekstbericht, maar ook de zojuist genomen vakantiefoto's kunnen worden meegezonden.

Om e-mail te kunnen gebruiken vanuit een internetcafé heb je webmail (zie plaatje rechts) nodig. Met webmail kan je d.m.v. een webbrowser (meestal Microsoft Internet Explorer) je e-mail lezen en versturen. Hierbij zijn geen aparte instellingen nodig op de te gebruiken computer.

Eenmaal thuis aangekomen wordt meestal MS Outlook weer gebruikt. Dit is een speciaal e-mailprogramma en heeft wel speciale instellingen nodig. Dit gaat via POP3. Maar natuurlijk kan ook thuis webmail gebruikt blijven worden.

Werkt webmail altijd?

Diverse aanbieders van webmail e-mailadressen doen dit op basis van https:// (ofwel secure http). Dit zorgt ervoor dat de e-mailberichten versleuteld worden tijdens het transport over internet. Aangekomen op de computer waarop de webmail wordt gebruikt wordt alles weer ontcijferd. Dit voordeel heeft ook een groot nadeel, want lang niet alle internetcafé's staan https:// toe. Het gevolg is dat je in zo'n geval geen webmail kan opstarten (en dus gebruiken).

Tip 1: Scan je belangrijke documenten (autopapieren, paspoort, etc) in en mail ze naar je eigen webmail e-mailadres. Verlies je tijdens de vakantie toch je papieren, kan je via je inbox van de e-mail toch nog aan een duidelijk kleurencopie komen.

Tip 2: Gratis e-mailadres-aanbieders zijn prima, maar wees bewust van veel reclame. Daarnaast zijn bij de grote en/of gratis aanbieders de meeste e-mailadressen al vergeven.


zie ook onderweg:
-
-
-
-
- aantal zitplaatsen
- Antiekmarkt
- Beijing
- camperetiquette
- camperjargon
- CamperPech
- correcte zitpositie
- E10 vervangt Euro 95
- fietsen op de Veluwe
- handsfree bellen
- hunebedden
- mobisafe kluis
- Onderweg met de camper
- Oostenrijk
- regelgeving kinderzitjes
- reisziekte
- rijden in de winter
- rookverbod Zweden
- routes door Rivierenland
- te zwaar beladen
- TomTom GO
- Veilig onderweg
- verkeersborden
- voordelig tanken in Spanje
- wandelen in Limburg
- wandelpaden NL
- wat is een camperplaats
- wat is GPS
- watertank vullen
- zitplaatsen kampeerauto
  

laatste wijziging: november 2004PowerSTAT.nl - Real statistics