camperleven.nl
aanbod van 153 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlBOVAG...

BOVAG is een vereniging van personenauto- en truckdealers, algemene auto-, tweewieler-, caravan-, aanhangwagen-, motorenrevisie-, autoverhuur- en autowasbedrijven, verkeersopleidingen en tankstations. Het is een brancheorganisatie die dient als platform, nieuws-, voorlichtings- en informatiecentrum.

BOVAG lobbyt, organiseert kwaliteitszorg en adviseert afdelingen. Daarnaast is BOVAG een werkgeversorganisatie die zich bezighoudt met arbeidsvoorwaardenbeleid, arbeidsvoorziening, arbeidsomstandigheden en onderwijs. Bovendien zorgt BOVAG als netwerkorganisatie voor inkoopbundeling.

Afdeling Mobiele Recreatie (AMR).

De leden van deze afdeling zijn specialisten op het gebied van mobiele recreatie. Zij helpen bij de aankoop van caravans, vouwwagens, kampeerauto's en tenten. Daarnaast kan je er terecht voor onderhoud, schadeherstel, verhuur en vindt je er kampeer-accessoires.

De afdeling AMR richt zich namens de leden tot consumenten aan de ene kant en tot importeurs en fabrikanten aan de andere kant. Belangrijke onderwerpen zijn: stimuleren van kamperen in het algemeen, verkeersveiligheid door (preventief) onderhoud met de BOVAG-onderhoudsbeurt en het informeren van consumenten.

BOVAG garantie.

Nederland is een kampeerland bij uitstek. Naar schatting telt ons land ongeveer 40.000 kampeerauto's. Europees gezien is Nederland nog geen echt kampeerautoland, maar we zijn onze achterstand aan het inhalen.

De meeste kampeerauto's worden gekocht bij een bedrijf dat is aangesloten bij BOVAG- afdeling Mobiele Recreatie (AMR).
Het belangrijkste voordeel voor de klant is het BOVAG garantiebewijs voor gebruikte kampeerauto's. Vanaf €12.500 krijg je de befaamde BOVAG-garantie gedurende 6 maanden (tot een maximum van 20.000 km). Echter is het geen 100% garantie dat werkelijk alles bij iedereen vlekkeloos verloopt.

Klachten over de uitvoering van de BOVAG reparatiegarantie en/of aankoopgarantie? Probeer er met de verkoper/reparateur uit te komen. Lukt dat niet, bel dan het BOVAG/ANWB bemiddelingsbureau: 0900-2692268 (35 eurocent/min.).

Het Bemiddelingsbureau is onpartijdig en probeert voor beide partijen een aanvaardbare oplossing te zoeken.

Als je niet tevreden bent over de geboden oplossing van het Bemiddelingsbureau, kan je met de klacht terecht bij de Geschillencommissie Voertuigen. Je moet het geschil zelf aan deze commissie voorleggen. Het adres: Postbus 90600, 2509 LP, Den Haag.

gerelateerde link:
- persbericht 22 april 2004: APK-onderzoek ANWB afgekeurd door BOVAG-RAI.
- algemene voorwaarden BOVAG-afdeling AMR.
- naar camperdealeroverzicht, klik hier »
zie ook techniek:
- aardlekschakelaar
- revisie VW T2 motor
- vocht en vochtmeting
- waterverwarming
  

Bron: BOVAG

laatste wijziging: april 2004PowerSTAT.nl - Real statistics