camperleven.nl
aanbod van 152 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlCamper van jongerenwerk in de prak

Deventer 23 november 2007 - De klap is in alle opzichten groot. De camper waarmee Raster Jongerenwerk de wijken intrekt knalde donderdagmiddag op de Holterweg op een vrachtwagen. Het motorblok voorin de camper is door de klap als het ware naar achteren geschoven. Total loss.

De bestuurder, jongerenwerker Melvin Dijkema, bleef ongedeerd, maar de camper is totaal vernield.
Net bekomen van de schrik zegt Harm Jonker namens jongerenwerk Raster: "Die camper was een groot succes. Sinds die in 2004 is gaan rijden is de overlast enorm afgenomen. Jongeren wisten precies waar en wanneer de MOP - Mobiele Ontmoetings Plek - kwam. In de camper kon je gesprekken voeren, er zat een play-station in, er was koffie en fris. Een ideale manier voor het jongerenwerk om jongeren te ontmoeten en te begeleiden. Als ze nu maar niet gaan zwerven door de wijken."

Dijkema - "Ik was even afgeleid en zag niet dat een vrachtwagen plotseling stopte" - baalt als een stekker. "Dit was echt mijn levenswerk."

Waar haal je zo snel een vervangende camper vandaan? Jonker: "Jongeren kun je ook met je fietsje bezoeken. Maar de kracht zat hem mede in de camper, die zeker in de winter ook nog een warme plek was. Met alleen hangplekken ben je er niet; het gaat juist ook om dat contact, via die camper."

De oude camper was alleen WA-verzekerd. Jonker: "We vestigen onze hoop nu op de gemeente en de politiek. We zijn al in gesprek. Hopelijk komt er geld vrij."


zie ook inbraak & diefstal:
-
- Camperdiefstal anno 2015
- camperinbraak
- camperinbraak
- CamperPech
  

Bron: De Stentor

laatste wijziging: november 2007PowerSTAT.nl - Real statistics